Тома Јовановић, Фелеги Тивадара 8, 2100, Нови Сад, Србија; тел.: (+381) 21 6334 588  (+381) 63/565 215
е-маил: tomazojovanovic@sbb.rs

МУЛТИМЕДИЈА

ЦД "Небесна литургија Св. Владике Николаја Велимировића"

ЦД "Бисери српског љубавног песништва"

 Снимио на ЦД и касету “Бисери српског љубавног песништва“ са песмама великана српске поетске речи: Дучића, Ракића, Шантића, Црњанског, Бојића, Диса и др. уз пригодну пратњу инструментала евергрин мелодија (ЦД).

Јован Дучић "Душа":

O “Бисерима српског љубавног песништва“  своје оцене су дали проф.др.Јелка Ређеп и књижевник Милутин Ж.Павлов:

“Драмски уметник Тома Јовановић успешно се бави већ годинама рецитовањем народне и уметничке, љубавне поезије.У оквиру пројекта Бисери српског љубавног песништва овај врсни рецитатор и уметник казује поезију Дучића, Ракића, Бојића, Диса, Црњанског. Ови стихови, снимљени на касету, моћи ће допрети до већег броја слушалаца и љубитеља поезије. Високи професионализам, слух за литературу, нарочито за поезију, изражајност у интерпретацији доживљеног текста, одликују овог уметника, одавно већ познатог и признатог не само у новосадској средини већ и далеко шире. Стога са великим задовољством подржавам његов избор љубавне поезије и високо професионалан начин интерпретације. Касета са стиховима српског љубавног песништва које говори уметник Тома Јовановић, несумњиво ће бити радо слушана.“

Проф. др Јелка Ређеп

“Општи је утисак да се језиком, и око језика, нарочито у последње две деценије минулог века, у многоме затајило, отуда сматрам драгоценим вољу и напор Томе Јовановића да насловљеним “Бисерима српске љубавне поезије”(Ј.Дучића, М.Ракића, М.Црњанског, А. Шантића, В.Петковића-Диса, М. Бојића и других ) ту празнину начне и језички орочи снимањем исте на касету и ЦД.

Улози такве врсте су драгоцени. И требају нам. Језик је уточиште и завичај, ризница и разум, занос и откриће порекла које говори о квалитету наде за правичним опстанком.

Тонски запис Томе Јовановића изаткан казивањем песничких сочињенија, вредан је документ нашег културног наслеђа, које је истодобно и образ пред светом, али највише пред нама самима, као важан призив памети која разоткрива дивоту душе, а та слика иште језик, да се не уруши пред самим људским образом нашег бића.“

Део рецензије Милутина Ж.Павлова - књижевног критичара

Са промоције ЦД-а "Бисери српског љубавног песништва" у студију М Радио Новог Сада